News for the ‘Uncategorized’ Category

Baština Vojvodine – razvojni lokaliteti

Završen je projekat „Baština Vojvodine – razvojni lokaliteti“ u kome je obuhvaćeno 8 gradova u kojima se na različite načine brine o kulturnom nasleđu. Radi se o nepokretnom nasleđu u Vršcu (Vršačka kula, obnova i revitalizacija), Kikindi (Vajarski simpozijum TERRA i Mamut Kika), Pančevu (industrijska baština), Subotici (grad secesije), Baču (Vekovi Bača) i Sremskoj Mitrovici (Carska palata), kao i pokretnom nasleđu u Novom Sadu (Galerija Matice srpske) i Bačkoj Topoli (naivni slikar Nađapati Kukac Peter). Na CD-u se nalaze intervjui, opisi projekata i autentične fotografije.

Posted: September 10th, 2012
Categories: Uncategorized
Tags:
Comments: No Comments.

Suburbium in Skoplje

Učesnici treninga za pisanje EU projekata koji je organizovala Mreža za nasleđe jugoistočne Evrope (SEE Heritage Network) održanog u Skoplju od 8 – 11 juna 2012. Izuzetno koristan trening uz upoznavanje onih koji se bave baštinom u regionu. Dobar model za prevazilaženje međusobnog nerazumevanja koje vekovima postoji na Balkanu.

Posted: June 13th, 2012
Categories: Uncategorized
Tags:
Comments: No Comments.

Kaća Lazukić Ljubinković: Fotografije Podgrađa Petrovaradinske tvrđave

Posted: October 27th, 2011
Categories: Uncategorized
Tags:
Comments: No Comments.

Ponovo tramvaj u Novom Sadu?

Pre 100 godina u gradu su uvedeni tramvaji. Godine 1958. zamenjeni su autobusima. Sada se govori o ponovnom uvođenju tramvaja. Koliko je to moguće u promenjenom gradskom miljeu? Posetioci tribine “Virtuelna vožnja tramvajem i parnjačom Novim Sadom” smatraju da je tramvaj potreba savremenog grada koji ima oko 300.000 stanovnika.

Posted: October 12th, 2011
Categories: Uncategorized
Tags:
Comments: No Comments.